9.7 / 10
035-52 51 676
Gratis adviesgesprek

Links toevoegen

Op uw website zult u regelmatig links plaatsen naar andere pagina's. U kunt in ons CMS eenvoudig links toevoegen. Selecteer het stukje tekst of de afbeelding waar u een link van wilt maken en klik op het link icoontje. U kunt in dit venster de URL van de pagina waar u naartoe wilt linken opgeven.

Een link toevoegen in het CMS

Link toevoegen

Linkomschrijving

Geef elke link een omschrijvende titel...

Wanneer u in ons CMS een link aanmaakt kunt u deze interessanter maken voor de zoekmachines en de bezoekers door er een titel aan mee te geven, de title-tag. Deze titel geeft een korte omschrijving van de link, meestal zal dit dus zijn waar de link de bezoeker heen brengt. Dat kan bijvoorbeeld zijn 'Bekijk alle elektronica uit ons assortiment'. De bezoeker zal deze tekst zien wanneer hij/zij met zijn muis over de link gaat.

Het belang van links binnen uw website

Links op uw pagina's zijn belangrijk. Het helpt niet alleen de bezoekers maar ook de zoekmachines door uw website te navigeren. Link dus ook regelmatig door naar pagina's op uw eigen website. Eindigt een tekst op een van uw pagina's bijvoorbeeld met: '...uiteraard verkopen wij ook andere elektronica'. maak dan van het woord 'elektronica' een link naar een overzichtspagina van uw elektronica.

Het belang van links van en naar uw website

Links naar pagina's van andere websites zijn interessant als u bezoekers informatie wilt laten zien die niet op uw eigen website staat. Verwijst uw website naar een andere website dan kunt u vragen of die andere website hetzelfde doet voor u. Zo ontstaan links van en naar uw website.  Dit is belangrijk voor de waardering van uw website, Google noemt dit de PageRank. Websites met een hoge waardering tellen zwaarder mee in de zoekresultaten.

Do's & Dont's

  • Ga niet als een bezetene links uitzetten. Google kijkt ook of de websites waar uw links op staan wel relevant zijn. Is dat niet het geval dan wordt de link niet meegeteld.
  • Probeer websites te zoeken die zelf al een hoge waardering / PageRank hebben. Deze websites zullen uw eigen website sneller naar een hoger niveau tillen dan websites met een lage waardering.
  • Links naar andere websites ontrekken de aandacht van uw eigen website. Gebruik de externe links dus met mate en op strategische plekken.
Meer omzet door online marketing?