9.7 / 10
035-52 51 676
Gratis adviesgesprek

Wil jij een responsive website laten maken?

Wat is een responsive website?

Een responsive website betekent eigenlijk een mobielvriendelijke website. De website past zich aan naar de schermresolutie die een bezoeker van jouw website gebruikt. Dit kan dus een beeldscherm, tablet of mobiele telefoon zijn. Een website laten maken bij de Templatefabriek resulteert altijd in gebruiksvriendelijke responsive website.

Een responsive website krijgt meer clicks

Een responsive website zorgt voor een betere gebruikerservaring. Google hecht veel waarde aan websites die een prettige gebruikerservaring hebben en beloont dit door de websites hoger tussen de zoekresultaten te plaatsen. Hierdoor is de kans dat er op geklikt wordt hoger. Responsive websites worden over het algemeen eerder gevonden, waardoor die websites ook vaak meer clicks krijgen. Daarnaast zullen bezoekers minder snel afhaken wanneer je website responsive is. Bezoekers raken namelijk steeds meer gewend aan mobielvriendelijke websites zullen sneller geneigd zijn om je website te verlaten wanneer je website niet aan deze verwachting voldoet.

Ik wil een mobielvriendelijke website

De boodschap van Google: maak je website responsive

Een website wordt door Google als een responsive website bestempeld als er geen gebruik gemaakt wordt van software die niet wordt ondersteund door veel mobiele apparaten, zoals Flash.

Google beoordeelt de geschiktheid van weergave op tablets en smartphones op een aantal criteria:

 • Is de tekst groot genoeg om te lezen?
 • Past de inhoud binnen de breedte van het scherm?
 • Zit er voldoende ruimte tussen de links, zodat ze geselecteerd kunnen worden?
 • Staat de viewport voor mobiel ingesteld?
 • Zijn de plug-ins compatible?

Mobielvriendelijke test

Je kunt de beoordeling van Google zelf testen. Doe de mobielvriendelijke test en vul je domeinnaam in op: https://testmysite.thinkwithgoogle.com/

Responsive website

Geen mobielvriendelijke of responsive website? Dit kun je doen...

Krijgt jouw website bij de test in het rood 'POOR' te zien? Scroll dan een keer naar beneden, daar zie je dan een blok zoals de rechterafbeelding hierboven. Druk dan op 'See What To Fix' om te zien wat er verbeterd kan worden aan de website volgens Google. Als dat niet lukt met een paar kleine ingrepen, kan de TemplateFabriek je hierbij helpen. Wij kunnen ervoor zorgen dat je een volledig responsive website krijgt. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen en vragen naar de mogelijkheden!

Hoe werkt het? Direct contact opnemen

Daarom TemplateFabriek
 • Hulp van onze online specialisten
 • Wij maken jouw website
 • Geschikt voor elk schermformaat
 • Binnen enkele dagen online
 • Goed vindbaar in Google
 • Geen ingewikkelde contracten
Rolf van Essen
Rolf van Essen, Zelfstandig ondernemer
10/10

"Het verschil tussen webboeren en professionele webbouwers zit hem vooral in het team. Dat blijkt iedere keer als je zaken doet met de TemplateFabriek, Strakke prijzen, heldere communicatie, en altijd eerder klaar dan verwacht. Ik word er blij van..."

Nieuwe website laten maken?

Al meer dan 500 klanten hebben hun website laten maken bij de TemplateFabriek

Gratis adviesgesprek Hoe werkt het?