Wij maken jouw website van A tot Z

maak een afspraak
120 klanten beoordeelden ons met een
9.7/10
Responsive website bij TemplateFabriek

Responsive websites

Wat is een responsive website?

Een responsive website betekent eigenlijk een mobielvriendelijke website. De website past zich aan naar het formaat scherm waarop de bezoeker jouw website bekijkt. Dit kan dus een beeldscherm, tablet of mobiele telefoon zijn. Bij TemplateFabriek is een responsive website de standaard.

Google houdt van een responsive website

En dat levert je extra bezoekers op. Een responsive website zorgt namelijk voor een betere ervaring voor jouw bezoekers. Google hecht veel waarde aan websites die een prettige gebruikerservaring hebben en beloont dit door deze websites hoger tussen de organische zoekresultaten te plaatsen. Responsive websites worden over het algemeen dus eerder gevonden en ontvangen zo meer kliks.

Ander bijkomend voordeel: bezoekers zullen je dankbaar zijn wanneer je website responsive is. Bezoekers raken namelijk steeds meer gewend aan mobielvriendelijke websites en zullen gefrustreerd afhaken wanneer de website niet goed werkt op mobiele apparaten.

Ik wil een mobielvriendelijke website

Google houdt van een responsive website
Is jouw website responsive? Check het!

Is jouw website responsive? Check het!

Een website wordt door Google als een responsive website bestempeld als er geen gebruik gemaakt wordt van software die niet wordt ondersteund door veel mobiele apparaten, zoals Flash. 

Google beoordeelt de geschiktheid van weergave op tablets en smartphones op een aantal criteria:

  • Is de tekst groot genoeg om te lezen?
  • Past de inhoud binnen de breedte van het scherm?
  • Zit er voldoende ruimte tussen de links, zodat ze geselecteerd kunnen worden?
  • Zijn de plug-ins compatible?

Mobielvriendelijkheid

Je kunt je responsive website zelf beoordelen met behulp van Google

Doe de mobielvriendelijke test

Doe de mobielvriendelijke test van Google

Heb je geen responsive website?

Heb je de test gedaan en wordt de website niet goed beoordeeld? Dan is er werk aan de winkel. Gelukkig geeft Google je ook direct wat handvatten. Wanneer je na de test op de pagina naar beneden scrolt dan vind je aanwijzingen en verbeterpunten.

Kom je er zelf niet uit of is het niet met wat eenvoudige aanpassingen op te lossen? Dan kunnen wij je helpen. We zorgen ervoor dat je een volledig responsive website krijgt. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoe werkt het? Wat kost een website?