9.7 / 10
035-52 51 676
Gratis adviesgesprek

Description & Keywords

Bij elke pagina van uw website heeft u de mogelijkheid om een description en keywords op te geven. Dit is aanvullende informatie om de pagina te beschrijven en de zoekmachine te vertellen waar deze pagina over gaat. Het slim invullen van deze gegevens kan zeker helpen bij het optimalisatie proces.

De description

De description is een korte omschrijving van de pagina, u zou het kunnen zien als een verlengstuk van de titel. Wanneer de description juist wordt ingevuld zal de zoekmachine de zoekwoorden herkennen en de description als korte tekst onder de titel weergeven in de zoekresultaten.

De description opgeven in het CMS

Description toevoegen

Zorg er voor dat de description de pagina echt omschrijft en gebruik minimaal de zoekwoorden die u ook in de titel heeft gebruikt. Als de description niet of niet juist wordt ingevuld zal de zoekmachine een willekeurig stukje tekst uit de content weergeven waarin de zoekwoorden wel gevonden worden. Maak de description overigens niet te lang. Na zo’n 155 karakters wordt de rest van de zin niet meer getoond.

De keywords

In de keywords zet u de belangrijkste zoekwoorden voor de pagina. Wij raden hiervoor aan niet meer dan 5 woorden toe te voegen. Omdat u een pagina vaak zult optimaliseren voor één of twee zoekwoorden, is het vaak verstandig om deze zoekwoorden als basis te gebruiken en deze op verschillende schrijfwijzen toe te voegen. Keywords dienen komma-spatie gescheiden te worden ingevuld.

De keywords opgeven in het CMS

Keywords toevoegen

Meer omzet door online marketing?